Data: 2014-07-24 21:53:47
Temat: Re: Maliny na surowo na zimę (bez mrożenia)
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 24.07.2014 17:32, ikselk%g...@g...com pisze:
> W dniu czwartek, 24 lipca 2014 12:09:07 UTC+2 użytkownik Mirosław Kwaśniak napisał:
>
>> Sk�ad: cukier, pektyna amindowana, kwas cytrynowy
>
>> Sk�ad: pektyna amindowana 100%
>>
>>
>>
>> O, widz� dorobili si� sklepu internetowego, kupi�em w�a�nie to:
>>
>> http://www.robimywedliny.pl/pl/p/Pektyna-do-dzemow-3
0g/394
>
> Pektyna AMIDOwana! - na chemii chyba uczyłeś się o AMIDach?
>
> Tak naprawdę to nie jest naturalna pektyna, jaką można samemu "wygotować" z
jabłkowych skórek i gniazd nasiennych:
> " Pektyna amidowana jest wytwarzana w reakcji pektyny z amoniakiem. W rezultacie,
na bocznych łańcuchach kwasu powstają grupy amidowe."
> http://www.food-info.net/pl/e/e440.htm
Ja se kupiłam na alledrogo NIEamidowaną - jakieś 15 zeta za 150g.
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|