Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masło<-->Margaryna
Date: Thu, 09 Mar 2006 18:38:48 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <2...@4...com> <dumi1d$rd0$1@polsl.pl>
<q...@4...com> <dumo1m$tar$1@polsl.pl>
<4...@b...univ.szczecin.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.72.35.5
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1141925931 6209 80.72.35.5 (9 Mar 2006 17:38:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 9 Mar 2006 17:38:51 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:262506
Ukryj nagłówki
In article <4...@b...univ.szczecin.pl>,
j...@b...bibl.univ.szczecin.pl (Panterka) wrote:
> Użytkownik Misiek napisał:
>
> >Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
> >wiadomości news:q8jt02dmfnts66sia8qiqlgtd2eg0o9arl@4ax.com...
> >
> >
> >
> >
> >>>A ja tam czasem lubie nawet chleb ze "zwyklym" smalcem (przetopionym z
> >>>czosnkiem, cebulka) i cebula (surowa) zjesc...
> >>>a przeciez to "jedzenie" uwazane za zarcie dziadow :)
> >>>Wiec... jestem dziadem i dobrze mi z tym :-)~
> >>>
> >>>
> >>Przyznaj sie - co to zwykly smalec w cudzyslowiu? No?
> >>
> >>
> >>
> >
> >tajemnica ;-)
> >
> >
> Ostatnio moj polowek postanowil zrobic gulasz - na smalcu. Kiedys smalec
> mi nie przeszkadzal, byl ulbionym dodatkiem do chleba w dziecinstwie.
> Teraz jednak musialam otworzyc okno i wyjsc z kuchni - nie moglam
> wytrzymac zapachu. Dodaje, ze smalec byl robiony domowo, czysty, bez
> cebulki etc., gdyż w zalozeniu mial sluzyc do smazenia...
> Zmysl powonienia mi sie poprawil?
Chyba pogorszył.;-) Klasyczny gulasz tylko na smalcu domowym.
Władysław
|