Data: 2006-03-09 17:38:48
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <4...@b...univ.szczecin.pl>,
j...@b...bibl.univ.szczecin.pl (Panterka) wrote:
> Użytkownik Misiek napisał:
>
> >Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
> >wiadomości news:q8jt02dmfnts66sia8qiqlgtd2eg0o9arl@4ax.com...
> >
> >
> >
> >
> >>>A ja tam czasem lubie nawet chleb ze "zwyklym" smalcem (przetopionym z
> >>>czosnkiem, cebulka) i cebula (surowa) zjesc...
> >>>a przeciez to "jedzenie" uwazane za zarcie dziadow :)
> >>>Wiec... jestem dziadem i dobrze mi z tym :-)~
> >>>
> >>>
> >>Przyznaj sie - co to zwykly smalec w cudzyslowiu? No?
> >>
> >>
> >>
> >
> >tajemnica ;-)
> >
> >
> Ostatnio moj polowek postanowil zrobic gulasz - na smalcu. Kiedys smalec
> mi nie przeszkadzal, byl ulbionym dodatkiem do chleba w dziecinstwie.
> Teraz jednak musialam otworzyc okno i wyjsc z kuchni - nie moglam
> wytrzymac zapachu. Dodaje, ze smalec byl robiony domowo, czysty, bez
> cebulki etc., gdyż w zalozeniu mial sluzyc do smazenia...
> Zmysl powonienia mi sie poprawil?
Chyba pogorszył.;-) Klasyczny gulasz tylko na smalcu domowym.
Władysław
|