Data: 2007-09-02 04:02:41
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: "(Na)Leśnik" <n...@n...lubi.spamu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Ostaszewski pisze:
> (Na)Leśnik napisał(a):
>> U mnie rośnie... hmm... normalnie. Dopiero pod sam koniec pieczenia góra
>> zapada się do środka. Po wyjęciu górna część chleba przypomina literę
>> "u".
>>
>
> Dokładnie to oserwuję i ja. Nie udało mi się upiec chleba o normalnym
> przekroju "ceownika z wypukłym daszkiem", zawsze jest zapadlisko... I
> to, jak pisałem, w tej maszynie, na tych samych mieszankach, które
> stosowałem wcześniej. I polskie, i niemieckie dawały ładne bochenki,
> teraz - nie dają. Z wodą eksperymentuję cały czas, z cukrem i drożdżami
> nie mogę - jest tyle w mieszance ile jest...
>
Drożdże w mieszance?? Takiej mieszanki jeszcze nie spotkałem. Dp tej
pory zawsze dodawałem. Zwykle suszone.
--
Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
RLU:304850
------------------------------------------
Jak rząd mówi, że zabierze, to na pewno zabierze.
Jak rząd mówi, że da, to... mówi.
|