Data: 2006-12-06 14:21:26
Temat: Re: Maszynka do makaronu - co robię źle? + Mum ma jednak wady.
Od: "Misia" <M...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ovo" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
news:el6il3$8ss$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Misia" <M...@p...fm> wrote in message
> news:el6hm8$d4q$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:1165182759.586194.292500@16g2000cwy.googlegroup
s.com...
>>
>> Misia napisał(a):
>>> Użytkownik "ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:1165162715.285152.68080@j44g2000cwa.googlegroup
s.com...
>>>
>>>
>>> Mój dzisiejszy (robiony wczoraj i podsuszony) był z mąki tortowej i
>>> wyszedł właśnie al dente, choć dość długo gotowałam.
>>>
>>> Aby makaron był miekki, należy po ugotowaniu przelać zimną wodą i
>>> wrzucić
>>> jeszcze raz do czystego wrzątku i pozostawić na trochę pod przykryciem.
>>> Pozdr.Misia
>> Dziękuję, na pewno wypróbuję ten sposób. Choć dziwna rzecz, bo
>> ciasto pierogowe wychodzi mi mięciutkie, więc stwierdziłam, ze może
>> makaronowe jest twardsze z powodu duzej ilości jajek...
>>
>> Fakt za duzo jajek, moze daj mniej jajek a odrobine masla i ciepla wode
>> pozdr Misia
>
> Makaron z ciasta na pierogi? Dziwne.
Moja babcia tak robila i wychodzil znakomicie
|