Data: 2006-08-31 23:36:15
Temat: Re: Maszynki do robienia Ravioli
Od: "Pistacjusz" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarek Wójtowicz" <j...@g...pl> ha scritto nel
messaggio news:ed6gb8$sos$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie Kucharki i Kucharze,
>
> zastanawiałem się ostatnio nad zakupem maszynki do robienia makaronu a
> szczególnie przystawki do Ravioli - chili cooś takiego:
>
> http://tinyurl.com/ekdn5
>
> Ma ktoś doświadczenie właśnie z taką przystaweczką?
>
> Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
>
> --
> Jarek
Ja mam. Bardzo latwo sie tego uzywa.
Jedyny problem, ze w Polsce nie widzialem jeszcze maki z "grano duro" -
moze w Piotrze i Pawle maja? "Grano duro' jest twardszym rodzajem przenicy
i w Polsce nie rosnie bo za zimno. Jak Ci sie uda kupic i dodasz polskie
wiejskie jajka
to bedziesz mial fantastyczne ravioli. Jesli zastosujesz polska make to
wyjda ci kluchy -
nie beda takie twardawe i gladkie jak wloskie.
A czym chcesz faszerowac?
Pistajusz
|