Data: 2004-04-11 08:17:30
Temat: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 2004-04-10 at 20:12, Joanna =?ISO-8859-2?Q?Duszczy=F1ska ?=
> > BTW jak to zrobić, żeby brzegi ciasta kruchego nie spłynęły do
formy?
> >
> > Na czas pieczenia przykryc ciasto papierem do pieczenia i wysypac suchym
> > grochem/fasolka (wielokrotnego uzytku, oczywiscie). Albo darowac sobie
> > kruche brzegi i na krawedzi placka zrobic ozdobny rant z ciasta
> > ucieranego czy piaskowego, tutka do zdobienia tortow.
>
> Wiesz to z doświadczenia, czy to tylko zasłyszany sposób...
Zawidziany ;) Tak robia u Bliklego, np.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|