Data: 2004-04-11 09:14:02
Temat: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 11 Apr 2004 10:17:30 +0200, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>On Sat, 2004-04-10 at 20:12, Joanna =?ISO-8859-2?Q?Duszczy=F1ska ?=
>
>> > BTW jak to zrobić, żeby brzegi ciasta kruchego nie spłynęły do
>formy?
>> >
>> > Na czas pieczenia przykryc ciasto papierem do pieczenia i wysypac suchym
>> > grochem/fasolka (wielokrotnego uzytku, oczywiscie). Albo darowac sobie
>> > kruche brzegi i na krawedzi placka zrobic ozdobny rant z ciasta
>> > ucieranego czy piaskowego, tutka do zdobienia tortow.
>>
>> Wiesz to z doświadczenia, czy to tylko zasłyszany sposób...
>
>Zawidziany ;) Tak robia u Bliklego, np.
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>
ja na kruche do pieczenia luzem klade gloszek suchy tak wlasnie.
mozna tez kupic ceramiczne fasolki wlasnie do tego celu
wyprodukowane.. co do rantu to robie i potem obgryzam ;)) no bo
jest przeciez przypalony ;P
trys
K.T. - starannie opakowana
|