Data: 2004-07-03 15:54:37
Temat: Re: Melon
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ti`Ana wrote:
> Dnia Sat, 03 Jul 2004 15:44:34 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Paweł Kozub*, w
> wiadomości news:<news:CvAFc.166530$vP.113918@news.chello.at> zawarł, co
> następuje:
>
>
>>Witam
>>Poradzcie komus kto portafi co najwyzej ugotowac wode lub zrobic
>>jajecznice:>
>>Dostalem od znajomych kilka melonow i nie za bardzo wiem jak je zjesc:/ Jest
>>to to takie zolte i podluzne z twarda skorupa wiec pewnie trzeba przekroic
>>ale co dalej?:>
>>A moze mozna tego melona jakos przyzadzic??
>
>
> Jak melon jest słodki i miękki i pachnący, to nic, tylko wycinać kulki taką
> łyżeczką lub kroić w kostkę, do tego dodać kiwi w kulkach lub kostce
> (opcjonalnie truskawki), troszkę miodu, kieliszek wódki (lub wiśniówki, a w
> sumie to nawet więcej, jak się chce), wymieszać i do lodówki... można z bitą
> śmietaną jeść na przykład. Dobre to.
Albo na ostro - z plastrem szynki parmnskiej lub innej suszone albo z
kremem z jakiegos smierdzacego sera - np. rokpola zmieszanego ze
smietanka (ja tam nie lubie, ale sa tacy, co przepadaja)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|