Data: 2004-12-23 20:45:47
Temat: Re: Miękki piernik a'la kętrzyński
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ania wrote:
> Witam,
>
> chcialabym upiec piernik ale nie mam przepisu na taki jaki chcę czyli:
> miękki! który gotowy do spozycia będzie od razu a nie po kilku tygodniowym
> leżakowaniu. Chcialabym tez zeby był dość jasny i mokrawy ;-) - najlepiej
> dokładnie taki jak piernik kętrzyński ktory można kupić w proszku, dodac
> wodę i tluszcz i gotowe. Tym razem jednak chcialabym sama go przygotowac i
> nie kupować tego w proszku. Jesli macie jakieś sprawdzone przepisy na miękki
> piernik to będe wdzięczna za podanie przepisu na grupie - moze tez będą
> chętni - i na priv (coś mi od kilku dni grupy szwankują i chybaby mnie
> trafilo jakbym dostala przepis a nie mogla go odczytac).
Proponuje poszukac w googlach Murzyna bez jaj. Tak naprawde, to jest to
piernik, a nie zaden Murzyn, szybki, latwy i miekki (a czego sie
spodziewac, jak bez jaj ;)) Pare lat temu zrobil furrore na grupie.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|