Data: 2005-02-11 09:32:19
Temat: Re: Mielone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 11 Feb 2005 10:22:37 +0100, "Basia" <b...@o...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "medea" <e...@p...fm> napisa? w wiadomo?ci
>news:cuht57$ver$1@phone.provider.pl...
>> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
>> indyka, zmieszane razem. Zastanawiam si? nad jakimi? pulpetami na obiad
>> albo czym? innym, co mog?oby by? te? na jutro, bo jutro nie b?d? mia?a
>> czasu gotowa?. Macie jakie? pomys?y? Kotlety mielone sma?one raczej
>> odpadaj?, bo za t?uste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by si?
>> st?u?ci?y. Go??bki niedawno robi?am. Brak mi pomys?u.
>
>
>no to moze male kuleczki z tego miesa, obsmazone a potem zalane wod?, do
>tego podsmazona cebula, pieczarki, przyprawy, gotowac do miekkosci miesa, na
>koniec zag?scic i bedzie smaczny sos, doskonaly do ryzu, kaszy.
>To bardzo wydajny i smaczny sposob wykorzystania mielonego miesa
>
>pozdrawiam
>Basia
>
I jeszcze pod koniec duszenia dodac sporo swiezego startego
imbiru.
Albo takie pulpeciki w sosie pomidorowym i nie musza byc smazone
jesli maja byc nietluste
Pierz, z psem co tupie pod drzwiami, bo to pora spacerowa
K.T. - starannie opakowana
|