Data: 2005-02-11 11:11:50
Temat: Re: Mielone
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cuhtp8$8gr$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Basia" <b...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:cuht57$ver$1@phone.provider.pl...
> > Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
> > indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami na obiad
> > albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie będę miała
> > czasu gotować. Macie jakieś pomysły? Kotlety mielone smażone raczej
> > odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by się
> > stłuściły. Gołąbki niedawno robiłam. Brak mi pomysłu.
>
>
> no to moze male kuleczki z tego miesa, obsmazone a potem zalane wodą, do
> tego podsmazona cebula, pieczarki, przyprawy, gotowac do miekkosci miesa, na
> koniec zagęscic i bedzie smaczny sos, doskonaly do ryzu, kaszy.
> To bardzo wydajny i smaczny sposob wykorzystania mielonego miesa
Z pewnością. Ale czy to będzie mniej tłuste od kotletów z tegoż mięsa?
Władysław
|