Data: 2005-02-11 12:31:08
Temat: Re: Mielone
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
A.L. wrote:
> Ja jak smażę mielone, to po smażeniu mam wiecej tłuszczu na patelni, niż
> przed. Oddają więc więcej niż wypiły :).
Bo robisz mielone z tłustego mięsa. Wtedy nie trzeba dodawać zbyt dużo
tłuszczu na patelnię, bo wytopi się z mięsa.
> Jeszcze chętniej używam mikrofali, ale mój mąż twierdzi, że jedzenie
> odgrzane w mikrofali smakuje mu gorzej, niż na patelni...
I ma rację. Mi jakoś też z mikrofali nie smakuje, dlatego staram się
takie potrawy gotować, które można odgrzać na drugi dzień w sosie albo
czymś podobnym ;-) (oczywiście jeśli mają być na drugi dzień, nie
cierpię np. odgrzewanych schabowych).
Pozdrawiam
Ewa
|