Data: 2005-02-11 12:37:03
Temat: Re: Mielone - już zdecydowałam
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> Pięknie. Do sosu nic nie mam -- jest z pewnością pyszny. Jednak
> inicjatorka wątku martwiła się, że kotlety z mięsa, które ma, będą zbyt
> tłuste, a Ty jej proponujesz sos ze śmietany 30% z dodatkiem masła? ;-)
Dzięki, Władysławie, że tak dbasz o moje interesa ;-). Sos śmietanowy
rzeczywiście odpada, chociaż też lubię taki koperkowo-śmietanowy czasami
sobie zjeść.
Już zdecydowałam, że zrobię pulpety gotowane, a z tego wywaru, który z
nich się zrobi, uczynię sos warzywno pomidorowy. Mam akurat mrożoną
włoszczyznę pociętą w paski i pulpę pomidorową, więc sosik będzie
pierwszoklaśny ;-). Do tego chyba surówkę seler-jabłko-marchewka z
odrobiną cytryny i ziemniaki a dla mojej córci makaron, bo ziemnych nie
lubi.
Dziękuję wszystkim za sugestie.
Pozdrawiam
Ewa
|