Data: 2005-02-11 11:48:39
Temat: Re: Mielone
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cui5vf$hh2$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Basia" <b...@o...pl> wrote:
> > Rozumiem, że dlatego, że całe mięso wraz z dodanym tłuszczem zostanie od
> > razu zjedzone? ;-)
>
>
> e tam, czepiasz się;-)
Trochę.
> Jak smazy się mielone, to dośc dlugo siedzą na patelni i pija wszystko co
> dostaly do tego smazenia.
Jak się smaży nieumiejętnie, to może.
> Odgrzewane w ten sam sposob dostają drugą porje
> oleju czy smalcu i pija ja jeszcze chętniej.
Eee, tłuszcz wsiąka w tłuszcz?
> Gdy robi się jakies klopsiki, to tylko krotko podsmaza się mieso (a mozna i
> wcale, jak komus bardzo zalezy), wiec ilosc zuzytego tluszczu jest
> nieporownywalna,
Nadto zawuważ, że stało napisane:
>> Kotlety mielone smażone raczej
>> odpadają, bo za tłuste...
węc nie chodzi tylko o kotlety odgrzewane.
> do tego tluszcz poddany gotowaniu jest mniej toksyczny niz
> smazony.
A tłuszcz jest toksyczny? Jem go od pół wieku i żyję.
Władysław
|