Data: 2005-02-11 11:49:20
Temat: Re: Mielone
Od: "A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
> e tam, czepiasz się;-)
> Jak smazy się mielone, to dośc dlugo siedzą na patelni i pija
> wszystko co dostaly do tego smazenia.
Ja jak smażę mielone, to po smażeniu mam wiecej tłuszczu na patelni, niż
przed. Oddają więc więcej niż wypiły :).
> Odgrzewane w ten sam sposob
> dostają drugą porje oleju czy smalcu i pija ja jeszcze chętniej.
Jak odsmażam, to nie daję tłuszczu wcale lub odrobinę (tyle, co do
naleśników) i odgrzewam pod przykryciem na małym ogniu.
Jeszcze chętniej używam mikrofali, ale mój mąż twierdzi, że jedzenie
odgrzane w mikrofali smakuje mu gorzej, niż na patelni...
--
Pozdrawiam,
Ania
|