Data: 2003-09-24 09:19:38
Temat: Re: Mięso mielone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 24 Sep 2003 10:44:26 +0200, "KasiaO"
<t...@p...onet.pl> wrote:
>Witam,
>W?asnie rozmra?a mi si? mi?so mielone i zastanawiam si? co z niego zrobi?...
>mój m?? nie znosi koltetów, wi?c one odpadaj?... :(
>Porad?cie co innego mo?na zrobi?.
>Kasia
>
moj wujek ma tylko jedna potrawe, ktora umie robic...kartofle w
plasterki, cebula - takze samo, mieso mielone, widelcem podziabac
zeby sie roztentegowalo na drobne, to jeszcze posmyrac widelcem
pocypujac jakims ziolem (dowolnym, mozna tez kminku) i uklada
warstwy ziemniakow, cebuli i tego rozdziamganego mielonego,
posypujac to sola i piperzem grubo zmielonym. na koniec podlewal
to zawsze woda/rosolem jakims-wyware, , zakrywa folia i do
pielarnika na jakas godzine, na ostatnie 15 minut odkrywa i
posypuje zoltym serem.
a jak nie to male klopsiki/galeczki w sosie smietanowym badz
pomidorowym (sok, przecier) tez ze startym serem
trys
K.T. - starannie opakowana
|