Data: 2003-09-24 09:39:23
Temat: Re: Mięso mielone
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zapiekanka z biala kapusta i mielonym
glowke kapusty (ok. 1 kg) pokroic, 2 cebule pokroic w kostke i usmazyc na 4
lyzkach masla, dodac 300 g mielonego i smazyc 5 min. Dodac kapuste + pol
lyzeczki soli i lyzeczke papryki i dusic ze 30 min. 1 lyzeczke koncentratu
pomidorowego wymieszac z 1/4 litra rosolu i wlac na kapuste z miesem,
gotowac az sie plyn wygotuje. Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem i
wysypac bulka tarta nastepnie wrzucic kapuste z mielonym, posypac utartym
(75 g) serm feta i polac wymieszanymi 2 jajkami z 1/4 litra mleka. Piec w
nagrzanym na 175 stopni piekarniku przez 45 minut. Podawac z ziemniakami.
Ja dodaje jeszcze czosnek.
Monika
"KasiaO" <t...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bkrlhd$rg5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Własnie rozmraża mi się mięso mielone i zastanawiam się co z niego
zrobić...
> mój mąż nie znosi koltetów, więc one odpadają... :(
> Poradźcie co innego można zrobić.
> Kasia
>
>
|