Data: 2008-10-15 17:25:41
Temat: Re: Mieso mielone
Od: "! ĐËVILSÖN ! ŐŐŐ ! VV.VV !" <h...@s...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Prawusek pisze:
> "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:gd4371$mtu$1@news.onet.pl...
>
> Klops - albo pieczeń rzymska - bez ziemniaków!!!
>
> Dodaje się - opcjonalnie:
> jajka na twardo
> plasterki słoniny lub boczku (surowe, gdy ktoś lubi - wędzone)
> plasterki szynki
> paski ozorka
> paski strąków papryki
>
> Kroi się na dość grube plastry 1 do 2 cm - można dać gorące do
> ziemniaków jako drugie danie - wtedy sos, można do chleba - cieńsze i bez
> sosu - na zimno.
> W zasadzie nie daje się bułki, ale można - wtedy lepiej dodać tartej,
> ale nie za dużo.
>
>
tekst powyżej to jest z cyklu "porady kulinarne ubeka"
--
do czytania wiadomości APZ zaleca:
http://sumar.pl/NNTP.exe
|