Data: 2001-03-15 17:17:44
Temat: Re: Mintaj
Od: "Art (Gruby)" <j...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 15 Mar 2001 16:23:28 +0100, "Ana" <a...@e...com.pl>
wrote:
>Kochani,
>
>Any ideas?
>Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
>Ania K.
>
>
>
Seviche
-ryba - okolo 1/2 kg ( swieza lub swiezo rozmrozona - powinna miec
jedrne , biale mieso) pokrojona w kostke
-sok z cytryny - zeby przykryl rybe
-1/2 sredniej cebuli pokrojonej w srednia kostke
-2 duze dojzale pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke
-garsc swiezej natki z kolendry albo pietruszki
-2 zielone ostre papryczki - drobno pokrojone
-szczypta oregano , sol , pieprz
-2 dojrzale avocado - pokrojone w kostke
-3 lyzki stolowe oliwy z oliwek
Wloz rybe do szklanego naczynia zalej sokiem z cytryny ( musi przykryc
rybe) i wstaw do lodowki na ok 8 -10 godzin - to "gotuje "rybe. Po tym
czasie dodaj pozostale skladniki z wyjatkiem avocado - i do lodowki na
nastepne pare godzin . Dodaj avocado zanim zaserwujesz danie.
Art(Gruby)
"Nasza odpowiedz spekulantom to terminowa dostawa ziemniaków"
|