Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net!not-for-mail
From: "rena" <r...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
Date: Fri, 16 May 2003 21:11:19 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 39
Message-ID: <ba3d2o$2fc6$1@foka1.acn.pl>
References: <0...@4...com>
<1...@n...onet.pl>
<j...@4...com> <b9vtg8$kp7$1@foka.acn.pl>
<b9vtp1$ct3$1@atlantis.news.tpi.pl> <b9vvpt$mnn$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ba3308$1n10$1@foka.acn.pl> <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
NNTP-Posting-Host: 10.66.1.54
X-Trace: foka1.acn.pl 1053112216 81286 10.66.1.54 (16 May 2003 19:10:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 May 2003 19:10:16 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156574
Ukryj nagłówki
Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:3EC52DAA.A39904BE@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
> kurcze, zainteresowalas mnie... jak to bez gotowania gotuje? to znaczy co
> on w takim razie robi?
nikt nie chcial w to wierzyc, poki nie zobaczyl:) makaron gotuje sie w
zaleznosci od jego rodzaju - taki zwykly 10 min. malma i wloskie z
semolina - 30 minut.
naczynko jest zrobione z grubego plastiku, zamkniecie to tylko lekkie
wieczko - bez zadnego zatrzaskiwania, zakrecania, ani nic w tym stylu. w
srodku jest durszlak. do naczynka wrzucasz sam makaron, albo jednoczesnie z
jakimis warzywami, mrozonka. zalewasz do pelna woda i...to wszystko.mozna co
jakis czas zagladac i sprawdza, czy juz miekkie.
urzadzenie jest idealne:
- w domu - mozesz naraz kilka rzeczy gotowac, a raczej moczyc - tylko 1
garnuszek do mycia, nie marnujesz tyle gazu (tylko na zagotowanie wody), nic
sie wykipi i nie przypali sie, nie trzeba nad tym stac i pilnowac)
- w pracy - odchudzajace sie dziewczyny gotowaly sobie brokuly, kalafiora,
kukurydze, wloszczyzne i jadly polane jogurtem z czosnkiem czy ziolami i
innymi wynalazkami. jak mialam jakies zajecia po pracy, to tez w tanszy niz
ceny w pracowym bufecie - robilam sobie rozne pysznosci np. kuskus z
bakaliami, makaron z pesto itp.
- pod namiotem, na lodce, na dzialce - jesli masz dostep do wrzatku.
garnuszek 2,5 litra kosztuje 74 zl. jak nie gotuje, to trzymam w nim
warzywa - sa dluga swieze (w lodowce).
na priva wysle ci zdjecie tego cudu.
-
|