Data: 2017-11-22 11:58:19
Temat: Re: Młody piernik
Od: j...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
> Teraz przyprawy. Używam dużo cynamonu, sporo kolendry i sporo kminku.
> Rzecz jasna imbir. Ponadto goździki, anyż (nie zawsze), czarny pieprz,
> kmin rzymski. Jeszcze kardamon i gałka muszkatołowa. Może być też ziele
> angielskie.
>
> Jarek
Znalazłem dzisiaj taki artykuł i zastanawiam się czy ta już czas i na ile jest to
wartościowy przepis :
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,15041526
,Piernik_dojrzewajacy___najwyzszy_czas_go_przygotowa
c_.html
Chciałbym również przygotować swoją przyprawę piernikową. Jakich proporcji najlepiej
się trzymać (patrz powyższy tekst Jarka ) ?
|