Data: 2003-06-10 12:06:16
Temat: Re: Mój pierwszy raz - stek ;-)
Od: "Daniel Czarkowski" <d...@c...ie>
Pokaż wszystkie nagłówki
ops, ale plama! Oczywiscie używam wołowiny (beef) na steka.
"Daniel Czarkowski" <d...@c...ie> wrote in message
news:bc4coc$81r$1@news.onet.pl...
> Witam grupowiczów!
>
> Mam na imię Daniel, mieszkam w Irlandii i tutaj sobie dogadzam pod
względem
> kulinarnym.
>
> Wpisowy przepis na steka takiego jak ja robię :p
>
> Mięso wieprzowe mniej więcej grubości dwóch centymentrów panieruję solą
> pieprzem nie mielonym, ale ... rozdrobionym? (cracked paper) do tego
dadaję
> ziół. wrzucam to na dobrze rozgrzany olej, następnie krótko obsmażam z obu
> stron i zmniejszam moc palnika. Polewam odrobiną sosu Balzalic. (ciemny
sos,
> coś podobnego do vinegar), smażę 5 minut (w zależności od grupości) i mam
> stek średnio wysmażony.
>
> Czy ktoś inaczej przyrządza steka?
>
> Pozdrawiam
> daniel
>
>
|