Data: 2006-11-10 17:59:24
Temat: Re: Moja ulubiona zapiekanka
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Fama wrote:
> Ziemniaki w grube plastry
> Cebula w grube plastry
> Filet rybny (łosoś, panga, dorsz)
> Cebula w grube plastry
> Ziemniaki w grube plastry
>
> W naczyniu żaroodpornym polane oliwą i doprawione ulubionymi przyprawami
> (moje: w deseń indyjski: garam masala, jak nie mam - samo curry). Zapiekane
> ok. 1,5 godziny w gorącym piekarniku.
>
> Aromatyczne, chrupiące, proste, szybkie w przygotowaniu.
>
> Czy znacie coś podobnie genialnego?
>
> Agnes
>
Zapiekanka z lososia
Naczynie zaroodporne wysmarowac grubo maslem. Ulozyc w nim warstwami jak
nastepuje:
cebulka dymka na spodzie
na to pokrojone pieczarki
nastepnie filet lososia pokrojony w plastry 1 cm grubosci
posypac na wierzchu gruba warstwa posiekanego koperku
dodac duzo pieprzu, troche soli miedzy warstwami
plus 1/2 szklanki bialego wytrawnego wina, zakryc szczelnie i piec w
goracym piekarniku 20 minut. Podac z ryzem, salatka z czerwonej papryki.
Magdalena Bassett
|