Data: 2011-10-01 13:51:36
Temat: Re: Moje (prze) twórcze szaleństwo :)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 01 Oct 2011 15:42:21 +0200, Anai napisał(a):
> W dniu 01.10.2011 12:44, krys pisze:
>
>>
>> 2 kg buraków, 2 kg białej kapusty, 40 dkg cebuli
>> Poszatkować, zetrzeć na tarce, pokroić w krążki.
>> Dosypać 2 łyżki soli, wymieszać i zostawić na 2 godziny.
>>
>> Dodać szklankę octu 10%, 40 dkg cukru, ponownie wymieszać. Napełnić słoiki,
>> pasteryzować od chwili zagotowania 45 minut.
>>
>> Moje dziecię wyżera to bez obiadu;-)
>
> Fenks soł macz... Buraki ugotowane?
Na pewno surowe, skoro 45 minut pasteryzowania.
--
XL
|