Data: 2001-03-07 12:23:31
Temat: Re: Moule
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <s...@h...com> napisał w wiadomości news:3850.0
0...@n...onet.pl...
: > Czy ktos wie, jak przyrzadza sie moule - czyli malze? Jadlam cos takiego
(bylo
: > pyszne), ale nie znam przepisu. Podawano to w garnku w jakims takim sosie
...
: > wyczulam, ze byl tam dodany czosnek, maslo, cebula ... ale jak to sie
: konkretnie
: > przyrzadza?
:
: W duzym garnku trzeba rozpuscic troche masla, dodac cebulke, ew. rozmiazdzony
: czosnek, ew. pietruszke (ja robie bez tych 2 skladnikow), troche podsmazyc.
: Dodac bialego wina, ew. troche wody. W sumie powinno tego byc mniej wiecej do
: 1/4 wysokosci garnka, albo î mniej. Zagotowac. Wrzucic malze. Po ok. 2
minutach
: sie otworza i beda dobre do jedzenia. Nie gotowac zbyt dlugo, robia sie
: niedobre.
: To sa tzw. moules mariničre, z opisu wnioskuje ze o ten przepis Ci chodzilo.
:
: Pozdrowienia,
:
: Marek
Jestes wspanialy. Napisz tylko jeszcze, czy moge wrzucac mrozonki? bo tylko
takie widuje! ;o(
Wilma
|