Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!polnews.pl!not-for-mail
From: "Monika Wandzel" <M...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mrożone owoce morza - co na obiad???
Date: Fri, 11 Feb 2005 15:08:46 +0100
Organization: PolNEWS - http://www.polnews.pl
Lines: 26
Message-ID: <0...@p...pl>
References: <cui5e3$1ukb$1@news.mm.pl>
NNTP-Posting-Host: swift.atra.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: swift.atra.com.pl 1108130926 13923 194.181.190.181 (11 Feb 2005 14:08:46
GMT)
X-Complaints-To: h...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2005 14:08:46 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: unknown
X-Original-NNTP-Posting-From:
X-Client-Proxy: 217.74.68.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:231264
Ukryj nagłówki
>Na wstępie chciałabym Was wszystkich powitać - nie pisałam jeszcze na
>grupę, ale czytam regularnie.
>Czy macie jakiś pomysł, jakie danie obiadowe lub sałatkę można zrobić
>wykorzystując mrożoną mieszankę z owoców morza (skład chyba standardowy,
>ale na wszelki wypadek podaję: kalmary, ośmiorniczki, mięso z małży,
>mięso z omułek, krewetki).
>Za wszelkie sugestie z góry bardzo dziękuję.
>Pozdr,
>Szwedka
===============
a ja polecam risotto z owocami morza.
potrzeba - mrozonka, cebula, czosnek, ryz do risotto oraz rosolek rybny (z
kostki sa, chyba knor produkuje), parmezan.
Podsmazyc cebule i czosnek na masle z oliwa, wrzucic ryz - 2 garscie na
osobe. dusic. zalac roslkiem rybnym i mieszac, jak wchlonie rosol dolac. Jak
ryz bedzie pol miekki - wrzuci mrozonke. wymieszac, dusic. jak za malo plynu -
dodac rosol. Gdy ryz jest gotowy - wylaczyc, dodac parmezan, pieprz czarny
swiezo mielony i koperek, wymieszac, odstawic na 5 minut. nakladac i jesc.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|