Data: 2005-02-11 14:08:46
Temat: Re: Mrożone owoce morza - co na obiad???
Od: "Monika Wandzel" <M...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Na wstępie chciałabym Was wszystkich powitać - nie pisałam jeszcze na
>grupę, ale czytam regularnie.
>Czy macie jakiś pomysł, jakie danie obiadowe lub sałatkę można zrobić
>wykorzystując mrożoną mieszankę z owoców morza (skład chyba standardowy,
>ale na wszelki wypadek podaję: kalmary, ośmiorniczki, mięso z małży,
>mięso z omułek, krewetki).
>Za wszelkie sugestie z góry bardzo dziękuję.
>Pozdr,
>Szwedka
===============
a ja polecam risotto z owocami morza.
potrzeba - mrozonka, cebula, czosnek, ryz do risotto oraz rosolek rybny (z
kostki sa, chyba knor produkuje), parmezan.
Podsmazyc cebule i czosnek na masle z oliwa, wrzucic ryz - 2 garscie na
osobe. dusic. zalac roslkiem rybnym i mieszac, jak wchlonie rosol dolac. Jak
ryz bedzie pol miekki - wrzuci mrozonke. wymieszac, dusic. jak za malo plynu -
dodac rosol. Gdy ryz jest gotowy - wylaczyc, dodac parmezan, pieprz czarny
swiezo mielony i koperek, wymieszac, odstawic na 5 minut. nakladac i jesc.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|