Data: 2002-05-20 17:30:10
Temat: Re: Naleśniki??
Od: <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja lubię taką wariację burritowo-nadwiślańską: naleśniki smażymy a potem
studzimy. Jak wystygną do faszeruję je paciajką składającą się z ugotowanej i
zmielonej po ugotowaniu czerwonej fasoli doprawionej przyprawą chili (ale nie
ostrą papryczką tylko meksykańską mieszanką), odrobiną czosnku, może być też
bazylia (najlepiej wrzucić ją razem z fasolką do maszynki do mielenia. Do
fasolki czasem dodaję też taki gęsty włoski przecier pomidorowy, właściwie to
jest taki mus pomidorowy (z małego kartonika). Potem naleśniki składam,
posypuję serem żółtym i do piekarnika.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|