Data: 2010-12-18 12:34:42
Temat: Re: Napój ulubiony...
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-12-18 11:03, niebożę witek J wylazło do ludzi i marudzi:
> Ikselka
>> Zgodnie z kuchennym zwyczajowym nazewnictwem nazywam "syropem" każdy
>> roztwór cukru, mniej lub bardziej stężony, a nie tylko "syrop cukrowy"
>> znany Ci jak widać właśnie z drinków. Poszerz teren poznawczy :->
>
> Nie upraszczasz za bardzo? Każdy? Syropem w kuchni nazywa się zwyczajowo
> roztwory cukru o dość znacznym stężeniu, a nie każde stężenie.
> Jak dodam pół łyżeczki do 10 l garnka wypełnionego wodą, to też będę
> miał roztwór cukru, ale kto poczuje smak cukru w tym i nazwie go syropem?
Cóż, taki to będzie dietetyczny syropek.
Qra
--
nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem
|