Data: 2001-11-18 12:14:14
Temat: Re: _Nie_ dziekuje za przepis na najgorsza szarlotke w swiecie... :(
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BF407D5.485BD64A@west.net...
> Jesli chodzi o dania jedzeniowe, to sie zgodze, ale jesli chodzi o
> ciasta, to ze zgroza czytam, co piszesz. Moje przepisy na wypieki sa tak
> scisle, ze jak sie cokolwiek zmieni, to nie wyjda jak trzeba. Ja te
> przepisy na ciasta praktykuje wiele razy, zanim podam komus, jako dobry
> przepis. Niektore ciasta zupelnie nie wyjda, jesli zmieni sie np. ilosc
> proszku z jednej lyzeczki na poltorej, albo gdy ktos zastapi sode
> proszkiem. Zmiana ilosci maki powoduje, ze ciasto bedzie ciezkie, za
> duzo plynu i bedzie zakalec.
Wiesz Magdo, może w USA mąka = mąka, ale w Polsce nawet ta sama mąka,
ale z różnych dostaw może być baaardzo różna. Aptekarska dokładność
na nic się nie zda. Jeśli widzę, że z konsystencją coś jest nie halo,
to pal sześć przepis, robię na wyczucie. Zakalec udało mi się zrobić
raz w życiu.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
|