Data: 2012-10-05 10:54:41
Temat: Re: Nie-lukier.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 4 Oct 2012 12:22:21 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
> W dniu czwartek, 4 października 2012 00:14:26 UTC+2 użytkownik Fragile napisał:
>
>> Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile
>> dobrze zrozumiałam, Ikselce chodzi o polewę/lukier półprzezroczysty. Często
>> się taki (lepki właśnie) spotyka na pączkach, babkach drożdżowych,
>> makowcach.
>
> Ja zrozumiałam, że Ikselce chodzi o taki na "donatach" z reklamy Orbit ;-). Więc
nie przezroczysty, bo na "donatach" jest zdecydowanie biały albo różowy... Żadnej
półprzezroczystości...
>
> http://media.photobucket.com/image/doughnuts/slash_l
ennon55/doughnuts.png?o=11
>
> Ania
A nie, no to nie to.
Gdzieś mi się po głowie kołacze, że aby lukier pozostał lepki, a nie
chrupiący, należy dodac trochę oleju. Ale czy to prawda... muszę spróbowac.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|