Data: 2006-06-27 13:35:11
Temat: Re: Niestabilna kiełbasa :)
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Aicha wrote:
>> coś w jednogarnkowego a'la łazanki, fasolka po bretońsku etc.
> Leczo - można dodać cukini lub kabaczka.
Myślę o bigosie z młodej kapusty... Ale jak się do tego zabrać?
- kiełbasę obrać i przegotować aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
- kiełbasę pociąć w kostkę, przesmażyć na smalcu z odrobiną cebulki w
dużej głębokiej patelni
- dodać (no właśnie co) poszatkowaną młodą kapustę, trochę grubo
startej marchewki, ze dwa pomidory - co jeszcze można dodać?
- doprawić - kontrolnie podlać czerwonym winem, liść laurowy?
sól/pieprz (pieprzu więcej trochę)
I dusić do skutku? Czy jakoś inaczej może?
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|