Data: 2012-04-01 09:29:47
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-31 20:37, medea pisze:
> Zrobiłam. Według tego przepisu, który zalinkowałam. Udało się, ale w
> smaku trochę dziwne jak na mój gust. Chyba jednak nie przepadam za
> przetworzonymi bananami.
A ja zrobiłam dziś bardzo szybkie i proste ciastka, tzw. awaryjne, a
smaczne.
Ciasto Kruszyny lub francuskie (może być kupne, mrożone), nadzienie:
orzechy, 200 g (laskowe, włoskie lub migdały, co kto ma i lubi) mieszamy
z pół szklanki drobnego cukru, jajkiem i odrobiną (z kieliszek, leję na
oko) rumu na masę. Z ciasta wykrawamy kwadraty, kładziemy nadzienie,
sklejamy, jak się podoba i pieczemy ok. 20 min. w temp. 230 stopni.
Lukrowałam lukrem z pudru, soku z cytryny i rumu.
Na obrazku:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/08d1ad85eb
2cacf6.html
--
B.
|