Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia No i jeszcze chwalę... Re: No i jeszcze chwalę...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: No i jeszcze chwalę...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Aicha <b...@t...ja>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: No i jeszcze chwalę...
Date: Sun, 29 Sep 2013 17:28:40 +0200
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 28
Message-ID: <l29gv6$n3$1@usenet.news.interia.pl>
References: <1nd9hwyffpsd1.tzypmftiiv2h$.dlg@40tude.net>
<l24o1j$67a$2@speranza.aioe.org>
<52460619$0$29716$6d5eeec5@news.sunnyusenet.com>
<fxtdxs1zn3mf$.1htg5ioiw8h4n$.dlg@40tude.net>
<l273tb$lc2$1@usenet.news.interia.pl>
<1w6pez8d05jxf$.el4b7hvxj5qu.dlg@40tude.net>
<5247ece9$0$1268$65785112@news.neostrada.pl>
<1mms92iy1nzla$.ipwrfcn9caj6.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: wo98.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1380468519 739 80.55.196.98 (29 Sep 2013 15:28:39
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Sep 2013 15:28:39 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:17.0) Gecko/20130801 Thunderbird/17.0.8
In-Reply-To: <1mms92iy1nzla$.ipwrfcn9caj6.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:352674
Ukryj nagłówki

W dniu 2013-09-29 12:55, Ikselka pisze:

>>>> A oprócz tej soli, ile % mięsa mają w składzie?
>>> Jakoś sporo podają, zdaje się Ewa pisała. Proporcje (o ile prawdziwe lub
>>> prztynajmniej bliskie rzeczywistości) są zadowalające.
>>
>> Ja podałam proporcje z kabanosów Tarczyńskiego, bo akurat takie mam w
>> domu - "z 200g mięsa wyprodukowano 100g kabanosa".
>> Natomiast na stronie Sokołowa podają, że te ich "międzynarodowe
>> kabanosy" mają proporcje 185g/100g. Trochę gorsze jednak.
>
> Może za to uczciwie podane ;-PPP

Nie o to pytałam, tylko o to ile % mięsa jest w następującym składzie
kabanoska:
"mięso wieprzowe, substancja żelująca E401, sól, białko sojowe,
wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy, przyprawy, aromaty i
ekstrakty przypraw, hydrolizat białka roślinnego (w tym soja),
maltodekstryna, regulatory kwasowości - mleczan wapnia, kwas cytrynowy,
stabilizatory E460, E509, przeciwutleniacz - askorbinian sodu,
substancja konserwująca - E250".
Ale to pewnie pilnie strzeżona tajemnica producenta i tej zagadki nie
rozwiąże nawet Piotr Ogiński :>

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.09 Ikselka
03.10 Feniks z popiołów
03.10 Ikselka
03.10 Ikselka
03.10 Feniks z popiołów
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6