« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2012-09-18 18:56:21
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu wtorek, 18 września 2012 20:52:19 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> > Albo naleśniki chłopskie
> A chłopskie jakie to są?
http://www.gotujmy.pl/nalesniki-po-chlopsku,przepisy
,42875.html
My do farszu ziemniaczanego dodajemy jeszcze boczku, a sos pieczarkowy można
"udekorować" tartym żółtym serem
Stalker
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2012-09-18 19:02:39
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 20:53, medea pisze:
>> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto, szybko
>> i przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w formie
>> takich większych, ale cienkich kawałków, żeby dobrze na patelni
>> leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem i zjeść...
Ech, racuchi... To już wiem, co jutro zamówię sobie na obiad :)
> Takie naleśniki oczywiście znamy i czasem robimy, ale one ucieszyłyby
> głównie dziecko, tatę już mniej. ;)
Tacie zrób z meksykańsko-mięsną wkładką, jeśli lubi.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2012-09-18 19:10:59
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu wtorek, 18 września 2012 21:04:06 UTC+2 użytkownik Aicha napisał:
> W dniu 2012-09-18 20:53, medea pisze:
>
>
>
> >> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto, szybko
>
> >> i przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w formie
>
> >> takich większych, ale cienkich kawałków, żeby dobrze na patelni
>
> >> leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem i zjeść...
>
> Ech, racuchi... To już wiem, co jutro zamówię sobie na obiad :)
Nie racuchi - naleśniki :-)
Stalker, ale racuchy też dobre
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2012-09-18 19:17:48
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:10, Stalker pisze:
>>>> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto, szybko
>>
>>>> i przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w formie
>>
>>>> takich większych, ale cienkich kawałków, żeby dobrze na patelni
>>
>>>> leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem i zjeść...
>>
>> Ech, racuchi... To już wiem, co jutro zamówię sobie na obiad :)
>
> Nie racuchi - naleśniki :-)
>
> Stalker, ale racuchy też dobre
To czym się różnią? Wielkością?
(Nowy sezon flejmów o pryncypia czas zacząć ;))
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2012-09-18 19:24:16
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-14 21:07, medea pisze:
> Ja dziś wreszcie zrobiłam ten makaron z młodym szpinakiem, suszonymi i
> świeżymi pomidorami, czosnkiem, szalotką i orzeszkami pinii. Wyszło
> przepyszne.
> A wczoraj z kolei zrobiłam ekspresową przecierową zupę z brokułów -
> ugotowana w niewielkiej ilości wody główka brokułów, do tego - za
> przeproszeniem - kostka rosołowa, zmiksowane i podane z grzankami (też
> zzasłupia). Jutro zamierzam powtórzyć, ale już na rosole własnej roboty,
> choć i tamta wersja była bardzo dobra.
> Szukam inspiracji na jutrzejszy obiad.
>
> Ewa
Ja dziś przygotowałam ekspresowy makaron z serkiem mascarpone, suszonymi
pomidorami, suszoną szynką dojrzewającą oraz cebulą. Kaloryczne, ale
przepyszne. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić.
--
Zapraszam na blog kulinarny http://www.ProstePrzepisyKulinarne.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2012-09-18 19:30:52
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 18:02, Stalker pisze:
> W dniu wtorek, 18 września 2012 17:46:54 UTC+2 użytkownik Stalker
> napisał:
>
>>> A tak w ogóle, to wciąż brakuje mi inspiracji. Już mi się
>>> znudziły moje obiady i mam ochotę na coś nowego, byleby nie było
>>> jakoś strasznie pracochłonne. Myślę o jakimś ciekawym przepisie z
>>> wykorzystaniem kaszy (gryczanej albo jęczmiennej).
>
>> Może gołąbki z kaszą gryczaną? Popisowe danie teściowej mej... Albo
>> naleśniki chłopskie - tyle że to jesienne takie bardziej, no i bez
>> kaszy ;-)
>
>> Stalker, chyba żeby krupnik
>
> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto,
> szybko i przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w
> formie takich większych, ale cienkich kawałków, żeby dobrze na
> patelni leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem i zjeść...
To już lepiej do tego trochę drożdży i smażyć placuszki.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2012-09-18 19:43:21
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:17, Aicha pisze:
> W dniu 2012-09-18 21:10, Stalker pisze:
>
>>>>> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto,
>>>>> szybko
>>>
>>>>> i przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w formie
>>>
>>>>> takich większych, ale cienkich kawałków, żeby dobrze na patelni
>>>
>>>>> leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem i zjeść...
>>>
>>> Ech, racuchi... To już wiem, co jutro zamówię sobie na obiad :)
>>
>> Nie racuchi - naleśniki :-)
>>
>> Stalker, ale racuchy też dobre
>
> To czym się różnią? Wielkością?
> (Nowy sezon flejmów o pryncypia czas zacząć ;))
>
Racuchy są z ciasta drożdżowego. No i są bardziej tłuste IMO.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2012-09-18 19:43:44
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:02, Aicha pisze:
>
> Tacie zrób z meksykańsko-mięsną wkładką, jeśli lubi.
Wczoraj była tortilla. ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2012-09-18 19:45:04
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 03:48:02 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> Fajnie, że zainteresowała Cię ta potrawa:)
Flaczki z ryżem? - o nie!
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2012-09-18 19:46:15
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 20:56, Stalker pisze:
> W dniu wtorek, 18 września 2012 20:52:19 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>
>>> Albo naleśniki chłopskie
>> A chłopskie jakie to są?
> http://www.gotujmy.pl/nalesniki-po-chlopsku,przepisy
,42875.html
>
> My do farszu ziemniaczanego dodajemy jeszcze boczku, a sos pieczarkowy można
"udekorować" tartym żółtym serem
Coś nie trafiają w moje klimaty (przynajmniej te aktualne ;) ).
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |