Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <nav6c1$nuc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<navvqv$nun$1@dont-email.me>
<56d405fa$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<56d418d9$0$692$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<56d42475$0$660$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<56d45ebf$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<nb1omq$mcq$1@node1.news.atman.pl>
<56d496d6$0$22833$65785112@news.neostrada.pl>
<56d49ebe$0$663$65785112@news.neostrada.pl>
<56d4a569$0$652$65785112@news.neostrada.pl>
<56d4afa3$0$678$65785112@news.neostrada.pl>
<56d4b4f4$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
<1uifz29mvxg2b$.hqhug4644059$.dlg@40tude.net>
<nb2kb3$5tj$1@dont-email.me>
Date: Tue, 1 Mar 2016 00:59:37 +0100
Message-ID: <n...@4...net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.133
X-Trace: 1456790378 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 644 79.185.252.133:11059
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369729
Ukryj nagłówki

Dnia Mon, 29 Feb 2016 23:30:43 -0000 (UTC), masti napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Mon, 29 Feb 2016 22:15:32 +0100, FEniks napisał(a):
>>
>>> Tak szczerze, to nie odczuwam większej różnicy poza mniejszą słonością.
>>
>> Mniej soli w ...soli? Dobre, dobre :-D
>
> pewnie cukru dosypują

O "słoności" decyduje zawartość chlorku sodu. Himalajska i kamienna mają
podobną jego zawartość:

http://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pin
k-salt-spectral-analysis
"Sodium Na 11 382.61 g/kg
Chloride Cl 17 590.93 g/kg"
Czyli NaCl stanowi tu łącznie 973,54 g/kg .

Kamienna ma zwykle NaCl około 97%, co wychodzi na to samo.

Oprócz tego najprawdopodobniej podobne domieszki i jest podobnie nieskażona
cywilizacją, bo ma róne albo i nawet więcej milionów lat 3-]

Ale Himalajska - ach, jaka modna. Bo różowa. I tyle. Żadna tam "mniejsza
słoność" - chyba że więcej piachu dodają 3-]

Wystarczy kamienna, polska. Kupuję kłodawską, "do przetworów", bez
antyzbrylacza, w zielonych torebkach. Do solniczek - przesiewam przez
drobne sitko, żeby mieć najdrobniejszą granulację. Czasem kupię i warzonkę,
niejodowaną, gdy mi zależy, żeby na dnie garnka czy talerzy (gościom) nie
zgrzytało podczas mieszania zupy 3-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Pszemol
01.03 Jarosław Sokołowski
01.03 Jarosław Sokołowski
01.03 XL
01.03 FEniks
01.03 FEniks
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6