Data: 2016-03-07 09:42:56
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pszemol wrote:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>
>>>>
>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>> ta za dwie dychy.
>>>
>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>
>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>> na jakość zamiast na cenę.
>
> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
> zawartością wody w mięsie 3x.
Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|