Data: 2016-03-07 19:43:25
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:jtcxjtp1dte0.1grewimg0o9rv$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 07 Mar 2016 09:42:56 +0100, krys napisał(a):
>
>> Pszemol wrote:
>>
>>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>>> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>>>> ta za dwie dychy.
>>>>>
>>>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>>>
>>>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>>>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>>>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>>>> na jakość zamiast na cenę.
>>>
>>> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
>>> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
>>> zawartością wody w mięsie 3x.
>>
>> Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
>
> Swietny sposób :-D
Nie taki dobry, bo wymaga on zakupu - znasz sposób aby sprawdzić
to PRZED wydaniem kasy na coś, co może się okazać tylko do wywalenia?
|