Data: 2016-03-07 19:47:32
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:56dd88cf$0$660$65785112@news.neostrada.pl...
> Pszemol wrote:
>
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:56dd38c4$0$679$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Pszemol wrote:
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:mg26yyvmthd$.13h8xh9dbdfpc$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:04:42 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> qra! nie nawidzę Cię! robisz mi smaka a do sklepu nie pójdę teraz!!!!
>>>>>> ;-)
>>>>>
>>>>> A choćbyś i poszedł, to niczego takiego tam nie ma... 3-|
>>>>
>>>> Wyobraź sobie, że na przedmieściach Chicago dużo polskich sklepów
>>>> spożywczych i mają w ciągłym zaopatrzeniu również polskie konserwy.
>>>
>>> Weź nie mów, że mają TAMTE konserwy.
>>> Współczesne się nie liczą.
>>
>> No zauważyłem właśnie że do moich ulubionych soję zaczęłi dodawać w
>> składzie
>> :-(
>
> "Klient nasz pannnn", a człowiek nie świnia, wszystko zeżre.
Nie jestem pewny czy klient naprawdę chce soi w swoich
szynkach czy pasztetach... Być może głosuje na soję pośrednio,
wybierając na półce tańszy produkt z soją i z biegiem czasu
ten droższy dostosowuje się do tańszego i ze składem...
Czy oprócz ceny niższej przy zastąpieniu nim mięsa, ten
białkowy hydrolizat sojowy ma jakieś zalety (z punktu widzenia
producenta żywności albo z punktu widzenia konsumenta)?
|