Data: 2016-03-07 14:14:47
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 07 Mar 2016 09:42:56 +0100, krys napisał(a):
> Pszemol wrote:
>
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>>
>>>>>
>>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>>> ta za dwie dychy.
>>>>
>>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>>
>>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>>> na jakość zamiast na cenę.
>>
>> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
>> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
>> zawartością wody w mięsie 3x.
>
> Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
Swietny sposób :-D
|