Data: 2016-03-09 13:30:56
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .03.2016 o 08:37 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
> Pszemol wrote:
(...)
>> Nie jestem pewny czy klient naprawdę chce soi w swoich
>> szynkach czy pasztetach... Być może głosuje na soję pośrednio,
(...)
>> Czy oprócz ceny niższej przy zastąpieniu nim mięsa, ten
>> białkowy hydrolizat sojowy ma jakieś zalety (z punktu widzenia
>> producenta żywności albo z punktu widzenia konsumenta)?
>
> Gdyby nie mial zalet, nie byłby stosowany. Producenci muszą zarobić.
> Konkurencja nie śpi, klient ma wymagania, i w dodatku nie świnia;-)
Ja mam tylko nadzieję, że poza Pszemolem wszyscy doskonale odróżniają
białka sojowe (izolaty, koncentraty) od hydrolizatów białka, które to
inkryminowany błędnie utożsamia.
A które to pełnią zupełnie różne funkcje.
--
Trefniś
|