Data: 2005-02-18 14:13:11
Temat: Re: O makaronach-pytanie.
Od: "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
?
>
> Jezeli bez hartowania jest ciapa, to albo zadlugo go gotujesz (zbyt
mieki -
> nie jest "al-dente" albo kupujesz kiepski makaron - 0,5 jajka :-0 ).
>
> BO u mnie i bez hartowania przlezy pare dni i nie jest ciapka. Co innego
ze
> makaron jak i miesko powinien byc swiezo z gara (miesko z patelni) inaczej
> traci smak.
>
> Dzieki za informacje.
Fakt,nie uzywam tych makaronow z "wyzszych" polek, ale srednich.
Ostatnio robilem sos Bolonski z ...no wlasnie kupilem orginalny wloski
makaron Nr.1 in Italia.Tylko nie mialem czasu sprawdzic czy wytrzyma dluzej
niz godzine,Zjedli wszystko.Ha ha!.No fakt nie hartowalem go.
Stanislaw
|