Data: 2003-08-20 06:56:49
Temat: Re: O mięsie mowa...
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-08-20 04:41, osoba przedstawiająca się jako 'Akulka' zechciała
zauważyć:
> W sieci nie widzialem jakos ale proponuje otworzyc pierwsza lepsza
>> 'zwykla' ksiazke kucharska. Tam zazwyczaj sa takie ilustracje z
>> obrazkami i opisami.
>
> A właśnie, że nie ma. W sieci samodzielnie też szukałam.
>
>>Warto wiedziec czym sie rozni wyglad miesa tej co
>> robi "muu" od tej co robi "chrum chrum", "beee", czy "mee" .... i ktora
>> czesc miesa na jaka potrawe sie nadaje.
>
> No i właśnie stąd moje zainteresowanie daną kwestią. Bo trochę wstyd....tak
> nie wiedzieć.
> Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że odpowie mi ktoś kto wie gdzie mogę
> jeszcze znaleść dane informacje.
>
Pytaj konkretnie, o dany gatunek mięsa, bo opis bez poparcia ryciną
byłby utrudniony.
Jeżeli nic nie znajdziesz, to zeskanuję i prześlę na priva, w ciągu
2-3 dni.
R.
|