Data: 2004-05-04 12:23:12
Temat: Re: O weselu i potrawach, które jadłam
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > 3 Do obiadu, gdzie znalazł się obowiązkowy kurczak i kotlet mielony
podano
> > coś w rodzaju małych kulek smażonych na tłuszczu. Myślę, że to mogły być
> > ziemniaki zmieszane z mąką i jajkiem, potem formowane w malutkie kulki,
> > wielkości orzechów włoskich i wrzucane na gorący tłuszcz. Może
robiliście
> > kiedyś coś podobnego?
>
>
> Albo pomme noisette albo pommes de terre dauphine (tzw. dufinki) pommes de
> terre parisienne.
>
Albo kotbullar? :))
--
Pozdrawia KingAM
"Aleś ty mądra. Jak google" [Sylwia]
|