Data: 2004-05-04 11:56:12
Temat: Re: O weselu i potrawach, które jadłam
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Zarczuk <z...@o...pl> w
news:025701c431ab$5dce8240$a500a8c0@ap.siedlce.pl napisał(a):
>
> 3 Do obiadu, gdzie znalazł się obowiązkowy kurczak i kotlet mielony podano
> coś w rodzaju małych kulek smażonych na tłuszczu. Myślę, że to mogły być
> ziemniaki zmieszane z mąką i jajkiem, potem formowane w malutkie kulki,
> wielkości orzechów włoskich i wrzucane na gorący tłuszcz. Może robiliście
> kiedyś coś podobnego?
Albo pomme noisette albo pommes de terre dauphine (tzw. dufinki) pommes de
terre parisienne.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179
|