Data: 2004-05-04 07:43:16
Temat: O weselu i potrawach, które jadłam
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie. W sobotę miałam okazję być na weselu i chciałam się z wami
podzielić tym, co ciekawego znalazłam na stole.
1 Oprócz standardowych oczywiście sałatek, czyli wielowarzywnej, z kapusty
pekińskiej i śledziowej, była tam jeszcze sałatka składająca się z ryżu,
tuńczyka, cebulek marynowanych i ananasa, to wszystko z majonezem. Bardzo
dobrze smakowało
2 Proste, ale bardzo dobre. Szynka, zwijana, albo składana, prędzej chyba
nawet to drugie, a w środku pasta chrzanowa. Myślę, że była zrobiona z
chrzanu, tartego jajka gotowanego i dużej ilości białego serka, i to raczej
nie twarogu, tylko jakiegoś delikatniejszego. Wszystko przyprawione
prawdopodobnie musztardą, a na pewno majonezem. Do chleba super sprawa.
3 Do obiadu, gdzie znalazł się obowiązkowy kurczak i kotlet mielony podano
coś w rodzaju małych kulek smażonych na tłuszczu. Myślę, że to mogły być
ziemniaki zmieszane z mąką i jajkiem, potem formowane w malutkie kulki,
wielkości orzechów włoskich i wrzucane na gorący tłuszcz. Może robiliście
kiedyś coś podobnego?
Myślę że z ciekawszych rzeczy to tyle. Może kiedyś coś się komuś przyda.
Pozdrawiam gorąco
Monika Zarczuk
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|