Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: "Jemima" <d...@a...waw.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: OWOCE MORZA
Date: Mon, 19 May 2003 23:52:56 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 41
Message-ID: <babjn3$evq$1@inews.gazeta.pl>
References: <babda0$bev$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 117-mo3-2.acn.waw.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1053381155 15354 62.121.105.117 (19 May 2003 21:52:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 May 2003 21:52:35 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-User: jemima
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156876
Ukryj nagłówki
Użytkownik "QBA" napisał
> najlepiej żeby były to owoce morza jakies krewetki itp.
no cuz z tego co wiem to owoce morza to nie tylko krewetki
a skoro tak mam przepis z troche innych stworzen wodnych:
zupa lososiowa:
30 dkg filetow z lososia
wloszczyzna (marchew, pietruszka, seler)
mala cukinia
szalotka
sok z cytryny
sol, pieprz, galazka kopru, vegeta
olej
filety oplukac osuszyc skropic sokiem z cytryny odstawic do lodowki
wloszczyzne umyc oskrobac pokroic w drobna kostke, szalotke obrac oplukac i
posiekac
umyta cukinie pokroic w pol plasterki
na rozgrzanym oleju podsmazyc szalotke az stanie sie szklista dodac
wloszcyzne i podsmazyc 4-5 min mieszajac
warzywa zalac 5 szklankami goracej wody gotowac na malym ogniu ok 15 minut
dodac cukinie i kawalki lososia, doprawic do smaku wegeta sola i pieprzem
mniej wiecej w polowie gotowania
zupe posypac koperkiem
wszystkie skladniki znajdziesz w sklepach spozywczych (a juz napewno w
wiekszych marketach)
smacznego
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|