Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "RW" <r...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obiad słomianego wdowca;)
Date: Fri, 13 Jan 2006 01:14:37 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 42
Message-ID: <dq6rdb$rqn$1@news.onet.pl>
References: <dq3tce$poc$1@news.onet.pl> <dq4h76$ln1$2@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: "RW" <r...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abxp236.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1137111275 28503 83.9.9.236 (13 Jan 2006 00:14:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Jan 2006 00:14:35 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: jLipkUsmpu2h8aT24AfwNo1Cz24gQsuq
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:257925
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:dq4h76$ln1$2@nemesis.news.tpi.pl...
> RW napisał(a):
>> Witam sedecznie....
>>
>> prosty i prymitywny obiad;)
>>
>> ziemniaki i smażona na patelni konserwa np. golonka morliny..ale z
>> galaretką..galaretke tez smazymy...dla mnie pycha;)
>>
>> pozdrawiam
>>
>> Wiesiek
>>
>> PS. Niedługo podam przepis na takie ciekawe racuchy z siadłego
>> mleka...moja babcia nazywała je machłaje..nie wiem czemu;)
>
> qrde ja tez dzialalem w harcerstwie !!!
> ale wtedy to byly konserwy...
> (pol roku sie na oboz zbieralo)...
> Mars
Hi hi, w 1986 roku jak jechałem na "roboty" do niemiec..to nigdzie nie
mogłem dostac konserw innych niz rybne w pomidorach...jadłem je codziennie
przez 2 tygodnie...:(((( zanim sie nie dorobiłem;)
pozdr
Wiesiek
PS. obiecany przepis na placki z siadłego mleka:)
- 1kg mąki pszennej
-2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
-zsiadłe mleko lub maślanka
wymieszac wszystko, dolac mleka lub maślanki tak aby gęstośc była ciasta do
pieczenia, smażyc placki na patelni na oleju...najlepiej wielkości średnicy
patelni...ciasto robi sie grubości ok 1 cm...ale fajnie smakuje;)
|