Data: 2011-10-23 18:05:11
Temat: Re: Obieraczki.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Sun, 23 Oct 2011 16:47:22 +0200, krys napisał(a):
>
>> vcore wrote:
>>
>>> W dniu 2011-10-23 15:46, krys pisze:
>>>> A ktora to tarka do czosnku? Bo może masz inny model?
>>>> Na obieranie pomidorów nie wpadłam, bo albo sa ze skórką, albo sparzone
>>>> - wtedy skórka sama odłazi:-)
>>>
>>> Ja w ogóle nie obieram, tylko testowałem. Pomidora kroję w plastry a
>>> następnie nacinam skórkę w wielu miejscach, nie ma wtedy problemu z
>>> jedzeniem :-)
>>>
>>> Co do obieraczki to mam? Miałem tą, z małego zdjęcia (z pomidorem):
>>> http://www.borner.ayz.pl/index.php/tag/noz-dekorator
-do-warzyw/
>>>
>>> Tam od wewnętrznej strony jest zamocowana odczepiana miniaturowa tarka,
>>> w kilka sekund można utrzeć ząbek czosnku, nie używam już praski
>>>
>> Ja mam tę: http://www.borner.co/page28.php
>> J.
>
> A ja tę, ale nie używam, tak jak pisalam:
> http://www.borner.co/page30.php
> Moze wobec tego kupię tę, którą polecasz. No i jakąś Kyocera ceramiczną.
nie jestem pewna, czy polecam - jak na mój gust za szybko się wycięła, w
związku z czym grubo obiera, chociaż nadal jest ostra. Ten sam efekt można
osiągnąć obieraczkami z targu po parę zł.;-)
|